Waar gebruik ik mijn telefoon voor en wat heb ik nodig

Waar gebruik ik mijn telefoon voor en wat heb ik nodig

info@mindersmartphone.nl | March 4, 2019 | Uncategorized

Wat ik verder vooral doe op mijn telefoon om de tijd te doden of als afleiding van wat ik eigenlijk moet doen is: whatsapp, nieuws lezen, mail lezen. En dagelijks gebruik ik mijn telefoon ook voor Google Maps, notities, wekker, agenda, camera, marktplaats, online shoppen, YouTube, Netflix, klok kijken. Een aantal van deze dingen heb ik ook echt nodig. En voor de meeste heb ik ook al een alternatief gekocht, zodat ik daar niet weer mijn telefoon voor pak. Zo vaak pak ik mijn telefoon om de tijd te kijken, en dan beantwoord ik al mijn appjes, lees ik nieuws, bel ik mijn moeder, voeg ik een paar items aan mijn boodschappenlijstje toe en leg ik mijn telefoon weg. Om vervolgens te denken: oh wacht, hoe laat is het?

Maar een aantal van deze dingen heb ik wel nodig in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er alternatieven voor die geen smartphone vereisen.

In plaats van mijn wekker op mijn telefoon te zetten, heb ik een losse wekker. Ik heb hiervoor een Philips wake up light gekocht die de zonsopgang simuleert en natuurgeluiden gebruikt om me te wekken, maar toch vind ik het fijn om mijn smartphone in mijn bed naast mijn hoofdkussen te hebben met een backup wekker voor mocht ik mezelf verslapen of de stroom uitvallen (want dat gebeurt zo ontzettend vaak in Nederland en de kinderen maken me ook echt niet vroeg wakker).

In plaats van een agenda in mijn telefoon, kan ik een papieren agenda kopen. Ook een stuk overzichtelijker, en ik kan ‘m een fysieke plaats in huis geven wat voor structuur kan zorgen.

In plaats van verjaardagen op Facebook, kan ik een verjaardagskalender gebruiken. Ik heb deze verjaardagskalender gekocht, omdat mijn dochter erg blij wordt van Woezel & Pip en ik in de stad alleen maar dure kalenders met foto’s van huisdieren kon vinden.

En filmpjes kan ik ook op mijn laptop kijken op een moment dat het me wel echt uitkomt.

Mail kan ik op mijn laptop kijken, so what dat ik niet a la minute reageer.

Voor ideeën die ik heb kan ik een journal bijhouden. Ik gebruik een mooi boekje, zoals deze, omdat ik dat mooi vind en het beter in tact blijft in mijn tas. Ik gooi de journals ook niet weg, maar zet ze in de kast voor als ik eens wat inspiratie nodig heb. Maar een gewoon schrift volstaat natuurlijk ook.

En boodschappenlijstjes kan ik maken op de bergen enveloppen die anders gewoon bij het oud papier gooi.

Foto’s kan ik maken met mijn telefoon, maar ik heb ook een goede camera die ik nu enkel gebruik voor zakelijke filmpjes.

En iedereen die ik op Whatsapp spreek kan ik ook ’s avonds één keer op reageren, in plaats van de hele dag aan de lopende band gesprekken over alles en niets. Als iemand iets van me nodig heeft kunnen ze me bellen. En om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat ik niet zo makkelijk te bereiken ben via Whatsapp gebruik ik een profielfoto waar dat in staat, en dat ze kunnen bellen als er echt iets is.

Google Maps kan ik vaak prima vervangen door TomTom en de momenten dat dat niet kan zijn wellicht de momenten waarop het gebruik van mijn smartphone wel echt verantwoord is, want dan ondersteunt het me in mijn dagelijks leven, in plaats van dat het mijn dagelijks leven is.